Sayfalar

26 Temmuz 2012 Perşembe

Cancun Tatili Oncesi

  Evet yarin uzun zamandir bekledigim tatilim basliyor. Miami'den ucakla 1,5 saat mesafede olan Meksika'nin nadide tatil yeri olan Cancun'a gidiyoruz. Cancun turkuaz mavisi okyanusu ve pudramsi beyaz kumsallariyla meshur. Bakalim dedikleri kadar sahane bir yer mi :)

   Tatil oncesi bilinmesi gereken ayrintilar; Meksika ABD vatandaslari veya yesil kart sahiplerine vize istemiyor. Aslinda bircok ulkeye vize istemiyor ama Turkiye'den turistik amacli da olsa vize istiyor. bkz. http://mexico.visahq.com/requirements/Turkey/resident-United_States/
   Cancun benim Miami'den alisik oldugum tropik iklime sahip yani ozellikle yaz aylarinda sagi solu belli olmayacak bir iklime sahip. Gune gunesle baslayip, tropik bir firtinayla bitirebilirsiniz. Turkiye'den gelen arkadaslar o yuzden mevsimi secerken mutlaka dikkat edin. En garantisi mart, nisan, mayis gibi gozukuyor.
   Meksika'yla ilgili genel kani guvenli bir ulke olmamasidir. O yuzden benim tavsiyem yaninizda cok degerli birsey getirmeyin. Pasaportunuzu, paranizi oteldeki kasalarda saklayabilirsiniz.
   Yuksek faktorlu gunes kremleri, yaniklar icin aloe verali kremler, el sanitizeri, islak mendiller mutlaka unutulmamasi gereken urunler.
   Bizim sectigimiz otel Park Royal Cancun. O kadar cok otel secenegi varki  bir hafta neredeyse butun yorumlari okuyup sonunda temiz, yemeklerinin guzel oldugu, alisveris merkezlerine yakin, plaji guzel oldugu soylenen bir otel sectik. Umarim dogru bir tercih yapmisimdir. Ayrintilari donunce paylasacagim.
  

Hiç yorum yok: