Sayfalar

23 Haziran 2012 Cumartesi

Miami ve Alisveris Merkezleri ve Tuyolar

Yaz aylarinda sicakligin cok yuksek olmasi ve yagmurlarin artmasiyla birlikte Turkiye'de herkes Cesme, Bodrum fotograflarini sosyal paylasim sitelerinde paylasirken siz de birbirinden sahane alisveris merkezi fotograflarinizi paylasabilirsiniz. :) Cunku yazin Miami'ye geldiginizde en cok vakit gecireceginiz yerler alisveris merkezleri olacaktir. Daha oncede bahsettigim gibi Miami'nin en guzel zamani bizdeki kis aylaridir.

Miami'deki alisveris merkezleri;
Dolphin Mall: Burasi bir gunde bitirmenin mumkun olmadigi neredeyse butun markalarin outlet magazalarini bulabileceginiz  8 ayri binanin birlesiminden olusan devasa bir mall. Benim tavsiyem markalari gormek icin http://www.shopdolphinmall.com/shopping su sayfaya bir goz atin. Ayrica favori koridorlarimin 3 ve 4 oldugunu belirtmek isterim. Sabah 10'dan aksam 7'ye kadar bu iki koridoru ancak bitirdigimi belirtmek isterim.
Dadeland Mall: Bu mall evime en yakini oldugu icin en cok ziyaretlerime maruz kalanidir. Burasi outlet mall degil ama Macy's giyim, cocuk ve mobilya magazalari, Nordstrom, Saks Fifth Ave. ve JC. Penney'nin birarada oldugu nadide alisveris merkezlerindendir. Iki  buyuk koridordan olusur neredeyse butun populer Amerikan markalarini bulabilirsiniz. bkz. http://www.simon.com/mall/malldirectory.aspx?id=138


Sawgrass Mills Mall: Bir diger kocaman outlet mall. Bu mall Miami'ye 40 dakika uzaklikta Sunrise sehrindedir. Burada A plus magazalarin outletini de bulmak mumkun. Burberry, Prada gibi. suradan bakabilirsiniz daha fazlasi icin http://www.simon.com/mall/malldirectory.aspx?id=1262

Village at Merrick Park : Coral Gables'ta bulunan bir acik hava alisveris merkezidir. Yine A plus magazalari bulabilirsiniz. Outlet degildir. Neiman Marcus ve Nordstrom yine buradaki department storelardir. Hem iyi markalarin son urunlerini gormek hem de guzel bir yemek yemek istiyorsaniz rotaniz Merrick Park olmali.
http://www.villageofmerrickpark.com/directory


Falls: Bir diger acik hava mall. Bloomingdale's ve Macy's bulunan buyuk magazalar. Yine guzel restoranlarin ve magazalarin oldugu biraz daha Miami'nin guneyine dusen mall. Key West donusu veya gidisinde ugramak isteyebilirsiniz. http://www.simon.com/mall/malldirectory.aspx?id=1232

Sunset Place: Benim bir diger favori mallum. Yine acik hava bir mall cok fazla buyuk degil. Ama yaygin Amerikan markalarini bulabilirsiniz. Sunset Place'in onunde kcuk bir cadde vardir. Butikler ve birkac restoran ile Miami'nin nadide sokakta vakit gecirelecek yeridir. Gozunuzde cok buyutmeyin Bagdat Caddesi'nin 20 de 1 i diyelim.
Bu da linki  http://www.simon.com/mall/malldirectory.aspx?id=143

Mall gezerken tuyolar:

  • Pasaportunuzu mutlaka yaninizda bulundurun. Doplhin Mall'da customer service masasina gidin ve turistlere ozel indirim kitapcigini almadan alisverise baslamayin. Ayrica butun Macyslerde pasaportunuzla alacaginiz %10 indirim kartini da almayi unutmayin. Kasaya gitmeden once Macys gift service e ugrayip temin edebilirsiniz.
  • Mutlaka yaninizda ince hirka tarzi birsey bulundurun. Her gelen malllarin ne kadar soguk oldugundan sikayetci. Etrafinizda neredeyse mayoyla gezen kizlari bosverin. Onlar dogma buyume buralilar. Siz dort mevsimi olan bir ulkeden geliyorsunuz. Bu kadar usumeniz nomal ;) 
  • Her mall un customer service ine alisverise baslamadan ugrayin derim. Mutlaka turistlere hazirlanmis firsatlar oluyor.
  • Cogu magazanin outlet mall olmasa bile sale veya clearance diye kucuk bir kismi oluyor. Mutlaka bakin derim. Ornegin Dadeland'de Abercrombie magazasinin arka tarafi sadece indirimli urunlere ayrilmistir. Ayni sekilde Banana Republic ve Gap.
  • Miami'deki cogu mall Simon Malls adi altinda. Smart Phone kullaniyosaniz Simon Malls applicationini yukleyip her mall daki magazalarin firsatlarini gorebilirsiniz. Ayrica foursquare'de check-in yaptiginizda yine magazalarin firsatlarini yakalayabilirsiniz.
Not: Eger sinirli ingilizceye sahipseniz magazalarda birsey sormaya kalkistiginizda hemen Ispanyolca konusmaya baslayacaklardir. Neredeyim ben demeyin evet bu da alisilmayacak bir diger Miami gercegi. Burasi Kuzey Amerika'dan cok bir Latin Amerika sehridir.

1 yorum:

Kırmızı Outlet dedi ki...

Kırmızı Outlet

Kırmızı Outlet' ın giyim sektöründe önde gelen bir mağaza olması oldukça dikkat çekici. Kırmızı Outlet ile emin adımlarla şıklığa adım atabilir, tarz yaratabilirsiniz. Elbise,pantolon,gömlek,kazak,hırka,yelek,mont,jean,mavi,colins,lcw,ltb,rodi.

Kırmızı Outlet - www.kirmizioutlet.com