Sayfalar

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Amerikan markalari ve gozumuzde fazla buyutmek

Moda bloglarinin artmasiyla birlikte herkes artik her turlu markadan haberdar olabiliyor. Hep ulasilamayan seyin en guzeli, en iyisi oldugu dusuncesiyle Turkiye'de olmayan gunluk giyim markalarinin fazla abartildigini dusunuyorum veya Turkiye'de olupta gereksiz paralara satiliyorlar. Tabiki arada birkac goze batan ve farkli urunleri olan marka var ama onlarda zaten ucuz magazalar grubunda sayilmazlar. Marka marka Amerikan markalari ve yorumlari;
Forever 21: Bu marka belki de New York'taki devasa magazasiyla en cok kendisinden haberdar olmamizi sagladi. Fiyatlari cok uygun($15-25), 40 dolarin uzerinde bir urun yok. Indirim zamani indirimli urun reyonunda bir alana bir bedava yapiyorlar. Urunler uzerinizde son moda gibi dursa da genelde urunler kalitesiz. Bir tshirtu ancak 2-3 ay giyebilirsiniz sonra evde giymelik kiyafetleriniz arasinda yerini alir. Ama kesinlikle gunu kurtarmak icin ihtiyaciniz olani uygun fiyata bulabilirsiniz.  
Abercrombie&Fitch: Turkiye'deki A&F cilginligini anlamamin imkani yok.Amerika'da birakin univesiteye gidenleri liseye giden cocuklarin uzerinde zor gorursunuz.Hele Hollister denen alt markasi sorfcu imajidir ve genelde ortaokul cocuklari giyer.Urunler genelde kalitelidir.Ama sezonda gereksiz pahalidir.
Gap: Ayni bunye altinda olan markalarin kalite siralamasi sudur; Banana Republic>Gap>Old Navy. Gap'ten 40 dolara birsey aldiysaniz sezonun ortasinda ayni urunu 15-20 dolara gorebilirsiniz, sezon sonu $7.99 gibi bir rakamda olabilir.Sade tarziyla yine gunluk giyimde tercih edilir. Kalitesi ehhh. Urunlerin uzerinde Made in Turkey yazisini sikca gorursunuz.Ben yaziyorsa ozellikle aliyorum cunku tekstilde uzerimize yok kanimca.
 Bath&Body Works: Iceriye girince herseyi koklama hissi veren genelde vucut bakim urunleri satan magaza. Bende kokulari alerji yapti kesinlikle kullanamiyorum.Turkiye'deki fiyatlarindan emin degilim ama outlet magazalari var ve en pahali sey outlette 4-6 dolardir. Zaten sezon sonu inanilmaz bir indirim yaparlar ve 20 dolara bir canta dolusu urunle cikabilirsiniz.
Victoria's Secret: Evet ic giyim cenneti gibi gorunse de kalitesinden suphe ettigim bir diger marka. Sutyenleri genelde kullanisli ama makinede yikadiginizda cok cabuk deforme oluyorlar. Fiyatlar sezonda genelde 29-49 dolar arasi degisiyor. Genclere yonelik pink markasi daha ucuz ve daha kalitesiz. Esofmanlari gereksiz pahali.
Juicy Couture: Kaliteli giyinmeye ozen gosteren zencilerin genelde tercih ettigi marka. Abartili yazilar ve aksesuarlari olan urunler satiyor. Urunler oldukca pahali.
Bebe: Yine genelde zencilerin tercih ettigi marka. Kesinlikle zencileri farkli bir sinifa koydugum icin degil genelde kultur olarak abartili, dar, buyuk yazili seyleri giymekten hoslandiklari icin boyle bir siniflama yaptim.Magazaya hic girmedim ama urunler cok kaliteli gozukmuyor.
Urban Outfitters, Anthropologie gibi farkli tarzilari olan markalar benim icin daha dikkat cekici ama sezonda oldukca pahalilar.
Turkiye'nin kendine has sahane markalarini bence unutmayalim; Yargici, Mavi, Mudo, Vakkorama, Koton gibi. Bence Dunya'da daha cok ses getirebilse bu markalar kesinlikle Amerikan markalarindan daha cok tercih edilirler cunku eksikleri yok fazlalari var. O yuzden ne diyoruz Yerli mali Turk'un mali, herkes onu kullanmali. Akilli alisverisler ;)




2 yorum:

SvGLove dedi ki...

Asli'cim gozumuzde buyuttuklerimize karsi gozumuzu acmissin;)
Turk markalari icin; elimizdekinin kiymetini bilsek keske diyorum.
Ayrica, onlar da biraz cesur davranip, seslerini daha cok yerde duyursalar keske!

limonlu cheesecake dedi ki...

Sevgicim evet haklisin cogu alanda oldugu gibi bu alanda da cok atak yapamiyoruz ulke olarak. Bu arada artik gelin buralara da senin gibi bir alisveris cilginiyla buralarin altini ustune getirelim:)