(Tarif iki kisiliktir)
Malzemeler:
3-4 adet orta boy tavuk gogsu
1 adet yesil, kirmizi veya sari renkte dolmalik biber
10-15 adet mantar
1 adet patates
zeytinyagi
bir kasik domates salcasi
tuz-karabiber
paprika
Teflon bir tavanin icine iki yemek kasigi zeytinyagi gezdirin ve biraz kizdirin. Once tavuklari 5 dakika kadar pisirin daha sonra biberleri julyen seklinde dograyin. Biberin tadinin diger malzemelerin tadinin arasinda kaybolmamasi icin ben biraz iri parcalar seklinde dogruyorum. Daha sonra patatesleri kup kup dograyip ekleyin. Malzemeler diriligini kaybedene kadar ara sira karistirarak pisirin. En son yine iri taneler seklinde dogranmis mantarlari ekleyin. Mantar pistikce kuculen bir sebze oldugu icin iri dogramakta fayda var. Tuz, karabiber ve paprikayi da ekleyip birkac kez cevirin. Bir yanda bir kase sicak suyun icinde salcanizi sivi hale getirin ve salcali su karisimini malzemelerin ustunde gezdirin.Pistikce suyunu cekecegi icin ve yemeginizin biraz daha sulu olmasini istiyorsaniz bir kase daha su ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika daha orta ateste pisirdikten sonra tavuk sotemiz hazir. Afiyet olsun-Bon appetit !!! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder