Sayfalar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Tavuk Sote

 Genellikle evde yemek yemekten yana biri oldugum icin eve cok gidip gelen olmasa da ozenerek yemek yapmaktan zevk aliyorum. Aslinda Amerika'ya tasinmadan once mutfagi bu kadar sevecegimi tahmin etmezdim. Annemin yaptiklarini izleye izleye aslinda yemek yapmayi ogrenmisim de haberim yokmus. Annem sagolsun bizi hic mutfaga sokmazdi o yuzden yapabildigim tek sey hazir pizzayi firina koyup oturup sonra da yemekti :) Aslinda bir boga burcu olarak istahima ve yemekte estetige her zaman merakliydim ama insan kendi mutfagi olana kadar pekte ilgilenmiyor yemek yapmakla. Surekli yeni lezzetler denemeyi seviyorum veya elimdeki malzemelerle deyim yerindeyse yemek uyduruyorum :) Bugun o kadar sert bir giris yapmayacagim ve evde olan malzemelerle en pratik yapilabilecek yemek olan tavuk sote ile blogumun ilk tarifine basliyorum


(Tarif iki kisiliktir)
Malzemeler:
3-4 adet orta boy tavuk gogsu
1 adet yesil, kirmizi veya sari renkte dolmalik biber
10-15 adet mantar
1 adet patates
zeytinyagi
bir kasik domates salcasi
tuz-karabiber
paprika

Teflon bir tavanin icine iki yemek kasigi zeytinyagi gezdirin ve biraz kizdirin. Once tavuklari 5 dakika kadar pisirin  daha sonra biberleri julyen seklinde dograyin. Biberin tadinin diger malzemelerin tadinin arasinda kaybolmamasi icin ben biraz iri parcalar seklinde dogruyorum. Daha sonra patatesleri kup kup dograyip ekleyin. Malzemeler diriligini kaybedene kadar ara sira karistirarak pisirin. En son yine iri taneler seklinde dogranmis mantarlari ekleyin. Mantar pistikce kuculen bir sebze oldugu icin iri dogramakta fayda var. Tuz, karabiber ve paprikayi da ekleyip birkac kez cevirin. Bir yanda bir kase sicak suyun icinde salcanizi sivi hale getirin ve salcali su karisimini malzemelerin ustunde gezdirin.Pistikce suyunu cekecegi icin ve yemeginizin biraz daha sulu olmasini istiyorsaniz bir kase daha su ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika daha orta ateste pisirdikten sonra tavuk sotemiz hazir. Afiyet olsun-Bon appetit !!! :)

Hiç yorum yok: