Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

mezelik mantarlar (Stuffed mushrooms)

Genelde italyan restoranlarinin menulerinde olan ve ici deniz urunleriyle doldurulan mantarlar pratik bir meze olarak ozellikle sarabin yaninda cok iyi gidiyor. Ben bu tarifi farkli ic malzemesiyle yaptim, sizde kendi yaraticiliginizla farkli doldurulmus mantarlar yapabilirsiniz.

Malzemeler
15-20 adet orta boy butun seklinde mantar
3 adet kup kup dogranmis hindi fume
Iki parca kup seklinde dogranmis kozlenmis biber
Parmesan ve mozzarella peyniri (kasar peyniri de kullanilabilir)

 

Mantarlarin saplarini ve ic kismini cikarip kenara ayirin. Bu parcalari cok kucuk parcalar halinde dograyin. Bir kasenin icinde kucuk parcalar halinde dogradiginiz mantar parcalarini,hindi parcalarini, kozlenmis kirmizi biber ve peynir cesitlerini tuz, karabiber ve bir yemek kasigi zeytinyagi ile karistiriniz. Karisimi, icini bosalttiginiz mantarlarin icine doldurun. Uzerlerine biraz daha rendelenmis mozzarella peyniri serpistirin. 175-180 derecede isitilmis firinda 20 dakika kadar pisirin. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok: